I förra veckan var UPS och Kontaktutskottet på terminens första studiebesök. Läsåret inleddes med ett dubbelbesök i Stockholm. Dagen började på den gröna och liberala tankesmedjan Fores. Hedvig Heijne introducerade Fores och deras arbete därefter följde presentationer av tankesmedjans olika projektgrupper. Projektgruppernas inriktningar varierar från ekonomisk politik till IT och alla områden hanteras genom ett klimatperspektiv. Fores beskriver sig själva som partipolitiskt obundna och lägger stor vikt i forskningen som ett fundament för politiska beslut. Vistelsen på Fores innehöll såväl god information om deras arbete som lärorika sakpolitiska diskussioner. 

Eftermiddagens studiebesök var på Arena Idé en tankesmedja tillhörande Arenagruppen. Värd för gruppen där var Lisa Pelling som höll ett spännande föredrag om Arena Idés struktur och tillvägagångssätt som politisk opinionsbildare. Arena Idé beskrivs som en tankesmedja där löntagarperspektivet alltid är i centrum och där den politiska opartiskheten skapar grogrund för vetenskaplig forskning. Lisa Pelling själv är en framstående profil på tankesmedjan och syns inte sällan i TV4 Nyhetsmorgon och andra mediekanaler där hon argumenterar för den forskning som Arena idé är med och tar fram. 

Studiebesöken var både givande och inspirerande. Kontaktutskottet planerar fler studiebesök, håll ögonen på facebook och här på hemsidan, mer information kommer inom kort!

Text och foto: Maja Melander

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *