Varmt välkommen till Uppsala och politices kandidatprogram på Uppsala universitet! Nu har andra antagningsbeskedet landat och det börjar närma sig terminsstart. Vi ser fram emot att träffa er alla! 

Det kan kännas läskigt att komma som ny student till Uppsala, det är mycket nya och spännande saker som sker på en gång i en främmande stad. Uppsala är en stor och unik studentstad som brukar kräva en del förkunskaper för att ta sig runt. För att hjälpa er recentiorer anordnar Uppsala politicesstuderande (UPS) välkomstdagar som en chans att lära känna de ni kommer studera tillsammans med såväl som den fantastiska studentstaden Uppsala! Mer information om välkomstveckan kan ni finna i ett mail skickades ut i samband med antagningsbeskedet.

Vi tänkte börja redan nu med lite värdefulla tips innan allting drar igång!

Boende
Ett stressmoment för många är ofta vart man ska bo när en flyttar för att plugga i Uppsala. Det kan vara svårt att hitta boende innan en är på plats. Men att gå med i de nationer en är intresserad av så fort som möjligt kan hjälpa en bra bit på vägen, och det kan en göra så fort en fått antagningsbeskedet. De nationer som det är enklast att få boende genom är för många Snerikes, V-dala och Norrland. Dessa är tips! Nationerna står för nästan 40% av alla studentbostäder i Uppsala. Ställ er i kö hos Heimstaden, annonsera på Blocket och i Facebook-grupperna “Lägenheter i Uppsala” samt “Bostad Uppsala”. Kolla även Studentboet.se, som också kan hjälpa till med akutboende på vandrarhem de två första månaderna av höstterminen.

Kurslitteratur
Ni kommer träffa på många av era faddrar under insparken och början av terminen som är mer än villiga att sälja sin kurslitteratur för den första kursen Stats-A till sina kära recentiorer. Men se även till att gå med i Facebook-gruppen “Kurslitteratur pol.kand Uppsala” där en kan finna mycket samt har möjlighet att söka efter litteratur. Sedan är det även oftast värt att besöka Campusbokhandeln som säljer begagnade böcker i alltifrån toppskick till slitet skick. 

Mat
Älskade matlådor! För att underlätta för er rekommenderas kalla matlådor under insparksveckan och under era första dagar på terminen. Ett spartips är även att handla på matbutiker som Ica Väst och Willys för att spara en extra slant. Att bli pluskund är en bra idé!

Transport
Uppsala är en cykelstad och det är det allra smidigaste och ekonomiska sättet att ta sig runt i staden. Köp en begagnad på Blocket eller i en cykelaffär.

Nationer
Bli medlem i en nation! Tillfälle kommer att ges under första dagen på insparksveckan att skaffa nationskort, men vi rekommenderar att skaffa det ännu tidigare för att undvika eventuella köer. Nationslivet har ett oändligt utbud av saker att göra och engagera sig i. Mer information om de olika nationerna kan du finna här: https://www.uu.se/utbildning/studera-i-uppsala/nationer/ 

Vi vill avsluta med att uppmana er alla att gå på insparken – det är väldigt roligt och uppskattas mycket av både reccarna och faddrarna som deltar. Glöm heller inte att gå på de evenemang som anordnas av UPS under de första veckorna på terminen, det är det perfekta tillfället att testa på och se vad som känns roligt att engagera sig inom. 

Vi ses snart! 

Kram,
UPS

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *